Деца мериха сили с тротинетки

  • 11 февруари 2019, 19:34
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium img 20190209 145757

За втора поредна година в Бургас се проведе детско състезание с тротинетки.

Организатор на събитието беше Сдружението SOS-ПТП, чиято цел е да се бори срещу нарушенията на пътя и да помага на пострадали при пътни инциденти.

В лудата надпревара се включиха близо 100 деца, които демонстрираха умения при карането на тротинетки.

Децата бяха разпределени в две възрастови групи – от 4 до 6 години и от 6 до 9 години. Съдия в надпреварата беше любимецът на малчуганите беше Инспектор Хитами.

Първи стартираха участниците в категорията от 4 до 6 години, които показаха оспорвани гонки и огромна конкуренция. След много добро каране шампион стана Петър Александров. На второ място се нареди Павел Боздуков. В призовата тройка влезе и Явор Дайлянов.

При по-големите състезатели скоростите на каране бяха впечатляващи. За втора поредна година победител в тази възрастова категория стана Теодор Петров. След него се нареди Мартин Георгиев. На трето място при най-големите се класира Станислава Иванов.

Победителите, както и всички участници получиха цял куп подаръци, осигурени от Сдружение SOS-ПТП.

„Радваме се, че инициативите, които правим, се оценяват и има толкова голям интерес. Чрез подобни кампании се надяваме да научим децата на адекватно държание, когато се намират около улицата и най-вече да ги научим да се предпазват от пътни инциденти“, коментираха от Сдружение SOS-ПТП.

Надпреварата се организира по повод 7-мия рожден ден на Сдружението.