"Деца на колела" в Ловеч

  • 25 август 2019, 10:05
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium bicycles 6895 960 720

За шеста поредна година в Ловеч ще се проведе велосъстезанието за деца и младежи „Деца на колела“. По традиция събитието се провежда малко преди старта на новата учебна година и има за цел да събере всички запалени млади колоездачи в интересна надпревара сред природата. 

„Деца на колела“ ще се проведе на 31 август- 1 септември (събота и неделя), като част от спортния календар на града. Събитието се финансира се изцяло от община Ловеч, а участието в него е напълно безплатно. 

През последните години в състезанието се включват близо стотина участници от цяла България на възраст от 4 до 18 години, а целта на организаторите е тази година участниците да са още повече.

Състезанието се провежда в емблематичния за града парк Стратеш по специално изградено трасе за спускане. Трасето е с дължина около един километър и е изпълнено с разнообразни елементи, като скокове, виражи и други естествени и изкуствени препятствия. За най-малките участници на възраст от 4 до 7 години се подготвя отделно трасе с дължина около 300 метра с лек наклон и без трудни, технични участъци.

В състезанието могат да се включат всички желаещи на възраст от 4 до 18-годишна възраст, като е необходимо да се регистрират онлайн на място в отредените часове за регистрация. Задължително условие за всички участници е да карат с каска и да имат необходимата екипировка.

Състезанието е включено и в календара на Българския колоездачен съюз.