„Деца на колела“ за трета поредна година в Ловеч

  • 08 септември 2016, 21:37
  • Default profile Автор Димитър Лазаров
Medium deca 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За трета поредна година в Ловеч ще се проведе велосъстезанието за деца и младежи „Деца на колела“ на 10 и 11 септември. По традиция събитието се провежда малко преди старта на новата учебна година и има за цел да събере всички запалени млади колоездачи в интересна надпревара сред природата.  

Инициативата „Деца на колела“ е част от спортния календар на града. Събитието се финансира се изцяло от Община Ловеч, а участието в него е напълно безплатно.  През последните години в състезанието се включват близо стотина участници от цяла България на възраст от 4 до 18 години, а целта на организаторите е тази година участниците да са още повече.

Състезанието се провежда в емблематичния за града парк „Стратеш“ по специално изградено трасе за спускане. Трасето е с дължина около 1 километър и е изпълнено с разнообразни елементи, като скокове, виражи и други естествени и изкуствени препятствия. За най-малките участници на възраст от 4 до 7 години се подготвя отделно трасе с дължина около 300 метра с лек наклон и без трудни технични участъци.

В състезанието могат да се включат всички желаещи на възраст от 4 до 18 годишна възраст, което може да стане и преди състезанието. Задължително условие за всички участници е да карат с каска и да имат необходимата екипировка.

Тази година състезанието е включено и в календара на Българския колоездачен съюз, като трети кръг от Българските Детски Байк Серии и се очаква в него да се включат някои от младите надежди на родното колоездене.