Деца от Германия учат живопис в Разлог

  • 13 август 2019, 15:05
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%81

Международна лятна академия за изкуство и млади таланти „Огънят на Орфей“, която започна на 6 август в Разлог, е в разгара си. Тази година най-оживени са класовете по живопис и квилинг /творят се различни фигури от хартиени ленти/.

В тях участват над 30 ученици от Националната художествена гимназия и Езикови гимназии в град Пловдив, младежка група от организацията О. К. Е. V. – град Потсдам, Германия, както и деца от школата по изобразително изкуство в град Разлог.

Рамо до рамо с тях работят художниците Йордан Йорданов (Разлог),Иван Арабаджиев (Стара Загора), Сабине Рейч и Ева Ковалски (Потсдам), както и Ирина Раднева (Пловдив)

Тази многобройна творческа група реализира два последователни проекта:

Лабиринт от думи, посветен на делото на светите братя Кирил и Методий (по идея на гостите от Германия) – изработка на икони и илюстрации по темата.

Вторият проект е Разложка мозайка - върху дървени плочки и платна са изобразени Разлог и неговата околност през погледа на различни хора и култури.

Сътвореното в класа по изобразителни изкуства ще бъде представено на голяма изложба в Народно читалище „15.09.1903г-1909г.” В Разлог тази вечер от 18:00 часа.