Деца от Разград получиха 600 торбички с лакомства

  • 21 април 2019, 20:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 58373573 1074975172688803 3522293329305796608 n

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместник-кметът Галина Георгиева връчиха лакомства на децата, които се включиха в тазгодишната инициатива „Бонбони за смет“. Срещу всеки чувал с отпадъци, бяха предоставяни торбички с лакомства на следните места: в ЖК “Орел”, до сградата на Община Разград; в градинката  до  хотел „Централ” и в градинката до обръщалото в Квартал “Абритус” /Водна централа/.

600 пакета със сладки и лакомства бяха раздадени на децата, като срещу всяка торбичка децата получиха номерче, с което ще могат да участват в томбола на 9 май, когато ще може да получат още награди.

Акцията “Бонбони за смет” се провежда в рамките на традиционна кампания за пролетно хигиенизиране на населените места, която се организира от Община Разград в края на зимния сезон. Кампанията включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации. Активно включилите се участници в  кампанията се стимулират от Общинската администрация с връчване на материални награди. На добре представилите се и с най-голям принос в хигиенизирането на населените места на територията на община Разград, са определени награди за първо, второ и трето място за всяка категория „Населени места”, „Училища”, „Детски  градини”, „Организации и фирми” и „Гражданско участие”, както следва:

- първо място /предметна награда на стойност до 300 лв./;

- второ място /предметна награда на стойност до 200 лв./;

- трето място /предметна награда на стойност до 100 лв./.

Награждаването на класираните участници ще се извърши на 09.05.2019 г.

Община Разград осигурява безплатни материали /найлонови чували и ръкавици/ и специализирана техника за транспортиране на отпадъци събрани от териториите за обществено ползване в населените места /междублокови пространства, паркове, градини, сервитути на пътни артерии/.