Деца от Видин учат правилата за движение на интерактивна площадка

  • 18 септември 2020, 10:44
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 0745

Деца от Видин ще учат правилата за движение вече и на интерактивна площадка. Новата придобивка се намира в детска градина "Синчец“ и бе открита от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова. На събитието присъства началникът на сектор „Пътна полиция“ Владимир Герасимов.

Директорът на детското заведение Мая Георгиева обясни, че новата площадка е изградена по проект, разработен от екипа на ДГ „Синчец“, модул "Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата", в рамките на Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на Министерството на образованието и науката. Общата му стойност е 3000 лв.

Борислава Борисова подчерта, че безопасността при движение по пътищата е актуална тема в гражданското общество и е важна задача на всички институции и на семейството. “Ние трябва да се грижим за нашите деца. Подобно съоръжение ще ги обучи на правилата, за да могат да се чувстват сигурни на пътя и в същото време дисциплинирани и отговорни участници в движението“, каза тя и благодари на екипа на детската градина и на фирмата за отличното изпълнение на проекта.

Най-вълнуващият момент бе практическата демонстрация по безопасност на движението в реална среда, представена от децата на четвърта група „Лястовичка“. Една част караха велосипеди, а други бяха в ролята на пешеходци. Всички участници в движението разпознаваха пътните знаци и се ориентираха в маркировката.

Площадката е оборудвана с макетни варианти на пътища, кръгово кръстовище, велосипедни алеи, пешеходни пътеки, светофар и пътни знаци.