Деца помогнаха на деца със спектакъл

  • 18 декември 2019, 19:13
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium %d0%92%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b0 44

Благородна кауза обедини за поредна година ученици, учители и родители в Мездра - да подкрепят Изабела, Сияна и Цветозара, които страдат от детска церебрална парализа, както и техните семейства, в борбата им с коварното заболяване. За целта в навечерието на Коледа Средно училище „Иван Вазов“ организира благотворителен спектакъл под наслов „Балкански нрави“. Паралелно възпитаници на мездренската гимназия подредиха благотворителен базар, като средствата от продажбата на саморъчно изработените от тях сувенири отново бяха предназначени за лечението на трите деца.

По време на спектакъла подрастващите артисти от най-голямото учебно заведение в общината пяха и танцуваха, пресъздавайки на сцената в Club „Royal“ една феерична Приказка за доброто. В нея имаше коледни, народни и популярни естрадни песни. Имаше български фолклорни танци и емблематични танци от различни балкански страни. Имаше хумористични скечове и коледуване, съпроводено с благословии за здраве и берекет. Имаше дори кръшни цигански мелодии и индийски ритми. Всичко това - събрано в един пъстър калейдоскоп, претворил ескизи от традиционното музикално-песенно и танцово богатство на Балканите - и не само.

Накрая директорът на СУ „Иван Вазов“ Мариела Горанова съобщи добрата вест, че от продажбата на билети за благотворителния спектакъл и на сувенири от базара са събрани общо 3 720 лева. Така всяко от семействата на Изи, Сиянка и Цвети получи по 1 240 лв. за лечението на своето дете. 

„Благодаря ви от сърце, от мое име и от името на цялото ми семейство, за това, че предпочетохте да не си затворите очите, а да подадете ръка. Безценна е тази подкрепа. Просто нямам думи, за да изкажа благодарността си, че за поредна година не забравяте Сиянка и, по един или друг начин, ни подкрепяте в тази наша борба", каза майката Десислава Маньовска.