Деца ще носят подаръци на животните в айтоския зоопарк

  • 18 декември 2015, 15:34
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 271c 1d81

Коледа ще дойде и за обитателите на айтоския зоопарк. Подаръците обаче няма да донесе Белобрадият старец, а децата от местното СОУ „Хр. Ботев”, предаде кореспондент на Kmeta.bg За целта учениците са решили да организират благотворителен базар за животните.


Седмици наред малчуганите са създавали рисунки и сувенири, които да разпродадат. С парите ще бъдат закупени плодове, зеленчуци и ядки за четириногите и птиците в зоологическата градина.


Децата ще направят покупките с помощта на служители от зоопарка.


„Ще купим заедно храните, за да изберем точно това, което е нужно за нашите обитатели. По принцип животните получават храна от много дарители. Земеделски производители дават продукция, хора, които са извадили повече риба, също помагат, много лица се включват с каквото могат и сме им много благодарни. Но за първи път подобна инициатива идва от деца. Щастливи сме, че и те са възприели тази благородна идея и се възпитават в този дух.”, заяви Росица Златева, управител на зоопарка.


Тя уточни, че условията за всички животни в зоопарка са добри и те се чувстват добре при нашите климатични условия. Единствено за маймуните се налага осигуряването на допълнително отопление. 


През следващата година зоопаркът в Айтос ще предлага на посетителите още по-добри условия. В момента тече строителството на модерен санитарен възел, който отговаря на всички европейски изисквания.


Още новини за Бургас и региона четете ТУК.


Спечели фотоапарат и други награди от Kmeta.bg и „Техномаркет“