Деца танцуваха с ролери

  • 19 юни 2017, 20:06
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%a2%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8 %d1%81 %d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8 %d0%9a%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%be 1

Десетина 8-годишни момичета от петричкото село Коларово сбъднаха мечтата си и представиха танци с ролери на сцената на местното читалище „Яне Сандански-1952”.

Децата са влюбени в ролерите и сбъднаха мечтата да играят пред публика популярните в Европа, но все още неизвестни у нас художествени ролерни танци. Първият летен празник „Ролер денс шоу“ се проведе под егидата на читалището, съобщи секретарят на културната институция Евгени Гоцков.

„Подкрепихме идеята на децата и след кратки тридневни репетиции техните семейства и всички ние се събрахме на първото детско ролер денс шоу“, разказа Гоцков. Той разясни, че децата творчески са взаимствали атрактивния формат, който отскоро е популярен в Европа, но тепърва си пробива път у нас.

Дъждът не успя да охлади ентусиазма на момичетата, които представиха оригиналната ролер хореография в читалищния салон.

Публиката, състояща се от семействата им и жители на селото, спонтанно аплодираше всеки по-сложен елемент на акробатичните им танци. Надъханите момичета вече обмислят реализацията на следващата си идея, за която пак са потърсили съдействието на читалището.

Секретарят Гоцков ги увери, че отново ще бъде подкрепен творческият им ентусиазъм, въпреки че децата не споделиха подробности, а загадъчно заявиха, че следващата им проява ще бъде още по-интересна.