Деца учат върху чинове с ликовете на Левски, цар Симеон и Йовков

  • 01 октомври 2019, 09:53
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9f%d0%93%d0%97 %d0%a2 %d0%a0%d0%b0%d1%87%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8 %d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b5 %d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b8 1024x620

С ликовете на Васил Левски, цар Симеон Велики, Йордан Йовков и други знаменити българи - творци, революционери, владетели, личности, свързани с историята на страната ни, както и карти на България през различни периоди, са изрисувани чиновете в Професионалната гимназия по земеделие "Тодор Рачински" в Генерал Тошев.

От началото на новата учебна година децата пишат и слушат уроците върху уникалните маси, които са изработени по поръчка на ръководството на учебното заведение. С тях са обзаведени кабинетите по Български и литература, История и География.

Идеята за нестандартните класни стаи е на директора на гимназията Кристияна Георгиева, която преподава по Български език и литература. "Мебелите са уникални. Децата не могат да учат само на чинове с два стола и да бъдат наредени в редичка един след друг. Те трябва да учат и на групи", заяви директорът, цитирана от Про Нюз Добрич.

Тя даде пример, че като учител по БЕЛ винаги се е затруднявала при преподаването на възникването на Кръга "Мисъл" в българската литература. "За това поръчах ликовете на Яворов, Дебелянов и като се съединят става един кръг и децата се нареждат около него и така се преподава много по-добре", обясни Георгиева.

Директорът посочи, че това е първата иновативна гимназия в България. "Иновациите трябва да тръгнат и от тук. Училището е много различно, по различен начин се преподава", допълни тя.

272 са учениците през настоящата учебна година в гимназията в Генерал Тошево.

Източник и снимки: Про Нюз Добрич