Делото срещу убиеца на Паоло е насрочено за Деня на християнското семейство

  • 03 ноември 2014, 12:20
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 538f17ecaf839

Съдебният процес срещу убиеца на 4-годишния Паоло – старозагорецът Георги Сапунджиев, ще започне на 21 ноември, съобщиха от Старозагорския окръжен съд.


Както е известно, 46-годишния бизнесмен, прегази с джипа си детето, докато то карало велосипедчето си на пешеходната зона в града. Трагедията се разиграва пред очите двамата му родителите, които се разхождали с двете си близначета по централния булевард.


"Разбрах, че делото е насрочено за православния празник Въведение Богородично, който е и Ден на християнското семейство, което ще бъде още по-мъчително", призна майката на Паоло.


Не само затова, тя и съпругът и, които едва ли ще прежалят някога малкия си син, все не са решили дали ще присъстват в съдебната зала.  


Стана известно също, че съдийският състав, който ще разгледа делото, ще има нов председател. Съдията, на който бе разпределено делото – Красимир Рачев, си направи отвод заради познанството си с Георги Сапунджиеев и за негов заместник е определена съдия Ива Стефанова.


Повдигнатото обвинение срещу Георги Сапунджиев е за смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. За това престъпление законът предвижда до 6 години затвор. В момента Сапунджиев е под домашен арест.


От полицията неотдавна отхвърлиха твърденията, че той често напускал дома си и дори бил забелязан неколкократно в старозагорска дискотека.