Ден на тинейджъра зарадва децата в Неговановци

  • 07 юни 2020, 14:40
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium negovanovci 1

Ден на тийнейджъра разнообрази  живота на децата в село Неогвановци, община Ново село, съобщи Марияна Димитрова, секретар на читалище „Светлина”. Ваканцията заради  епидемята от коронавируса учениците, които се обучават във Видин, я прекарват по родните домеве в селото. Исках да покажа на младите ни читатели и обновената зала на библиотеката. След ремонт тя е с нова настилка, дограма, съвременни стелажи за книгите, обясни Мариана Димитрова.

Анкета с тийнейджърите на възраст от 12 до 15 – 16 години показала, че желанията им са през лятото в селото да има дискотеки, пикници, забави. Но когато влязат в читалището, те ще се отбият и в библиотеката и ще си вземат по някоя книга, смята секретарят.

По традиция читалището в Неговановци, което е на 85 години, организира бал в края на всяка учебна година. На него избират своя мис и мистър бал, веселят се. Сега всички питат кога ще бъде тазгодишният бал. Организираме го, надявам се дотогава и мерките заради епидемията да се разхлабят, отговаря им Димитрова. Тя се надява животът на децата и тийнеджърите през лятото да преминава в читалището, където има различни групи по интереси, самодейни състави и много интересни книги.

 

Снимки: авторът