Депутати от ГЕРБ: Най-големият приоритет на Стара Загора е енергетиката

  • 15 декември 2014, 13:44
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 548ee2f968ff2

Основен акцент в работата на старозагорските депутати от ГЕРБ Пламен Йорданов и д-р Кирли Добрев е стабилизирането на сектор енергетика, който е водещ отрасъл в област Стара Загора. На пресконференция днес, те увериха, че ще работят активно за реализирането на всички приоритетни проекти в областта.


Сред тях е изграждането на тунел под Шипка, който благодарение на усилията на министъра на благоустройството Лиляна Павлова и на вицепремиера Томислав Дончев е бил включен в резервния списък на оперативната програма „Регионално развитие” и при икономии на средства можел да стартира още догодина.


До 2016 г. щял да бъде ремонтиран пътят Стара Загора – Раднево. „Проектът е много важен за региона и финансирането му е включено в следващия програмен период“, посочи Пламен Йорданов.


Планирано е и цялостно обновяване на автобусния градски транспорт в Стара Загора. При максимална готовност на общината и избран изпълнител, доставката на 55 нови автобуса на стойност 30 млн. лева, можела да се осъществи до края на идната година.


Сред важните законодателни инициативи до края на годината двамата депутати посочиха обсъждането в пленарна зала на законите за образованието и за здравното осигуряване, промените в закона за МВР и др.


Пламен Йорданов съобщи още, че се търсело законодателно решение, което да даде възможност на общините не само да могат да монтират и поддържат система за видеонаблюдение, но и да събират съответните приходи от санкции и глоби.