Депутатите се събират в петък

  • 13 август 2013, 10:07
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a49eab9a87e

Извънредното пленарно заседание, на което ще се обсъди ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета, ще се проведе на 16 август, петък, от 10 часа. Това беше съобщено официално от пресцентъра на Народното събрание.

Първата и единствена точка от дневния ред е обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г., приет от Народното събрание на 1 август 2013 г. и върнат за ново обсъждане с Указ на президента.


В края на юли управляващото мнозинство от БСП, ДПС и "Атака" гласува между 5 и 30 август Народното събрание да почива. Против гласуваха само депутатите от ГЕРБ, които настояха парламента да работи, за да се обсъждат промените в Изборния кодекс.

На 7 август президентът наложи частично вето на актуализацията на бюджета. Веднага след това Михаил Миков обяви, че извънредното заседание ще бъде само ден преди официално да свърши лятната ваканция на народните представители - 30 август. Още преди Росен Плевнелиев да върне за преразглеждане Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет, председателят на НС заяви категорично, че няма да прекъсва почивката на депутатите, дори да има президентско вето.