Десет нови електромобила с до 270 км пробег в SPARK

  • 11 януари 2019, 11:55
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium spark nissan leaf 40

Потребителите на SPARK - първата кар шеринг услуга в България, вече имат на разположение още десет нови електромобила Нисан Лийф. Те могат да изминат до 270 км пробег с едно зареждане. С тези коли автопаркът на SPARK достига 130 електрически автомобила от различен тип, като плановете на компанията са до края на 2019 г. бройката да надмине 500.

„За нас това е много важен момент в развитието на услугата. С добавянето на тези електромобили отваряме изцяло нов сегмент  – представителни коли от висок клас с повече пространство за пасажерите и багаж, както и сериозен пробег, който гарантира възможността спокойно да се пътува до всяка точка на България с електромобил“,  коментира изп. директор Стефан Спасов.

SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата няколко минути или няколко дни. След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София. Spark е съвместен проект на Eldrive, компания специализирана в изграждане и управление на инфраструктура от зарядни станции за електромобили и гъвкави схеми за дългосрочно наемане на електромобили, и литовската компания Ride Share, която предлага аналогична услуга за споделена мобилност с електромобили във Вилнюс, Литва.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!