Десетки се обучаваха в хай тек зона за тийнейджъри

  • 25 ноември 2019, 17:04
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium hai

Зона за тийнейджъри посреща младежите в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Модерната зала бе дооборудвана с 10 пуфа и 2 стeлажа за книги в рамките на проект „Тийнейджъри в библиотеката”, разработен от читалище „Фар 1930“ - с. Паволче в партньорство с Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца. Разработката се осъществява с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд за Враца и Фондация „Америка за България”.

В продължение на 3 месеца към иновативните услуги на библиотеката са привлечени 55 подрастващи на възраст от 7 до 19 години. Тийнейджърите взеха участие в 4 обучения - работилница за творческо писане, „Hi-tech” обучения, време за креативност и забавление, обучение „Астрономия за начинаещи”. В работилницата за творческо писане и в модула за тестване на нови технологични чудеса се включиха двойно повече участници от планираното. Във времето от септември до ноември момичетата и момчетата се учиха как да пишат страхотни истории, създадоха своята първа приказка, разбраха какво се крие в необятния Космос, писаха първите си програмни кодове, направиха собствен влог и летяха с дрон.

Чрез реализирането на проекта библиотеката разшири възможностите за неформално учене на младежите чрез публично подпомагане и предлагане на услуги за повишаване на знанията, опита и уменията на млади хора, за приобщаването им към ценностите на гражданското общество, науката, културата, изкуството.