Детската градина в Драгичево има нова площадка за малчуганите

  • 31 октомври 2018, 16:15
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium 2

Жителите на най-голямото пернишко село Драгичево могат да се похвалят с още една придобивка – красива детска площадка. Тя се намира в двора на детската градина и е реализирана със средства, предоставени по програмата на ПУДООС – на стойност 5 000 лева.

Специално за децата са монтирани съоръжения –пързалка, беседка и пясъчник, направено е  и озеленяване. Всички компоненти са с доказано качество и издръжливост, отговарящи на изискванията за безопасност.

„Мили деца, радостна съм, че днес съм тук. Искам да благодаря на кмета на село Драгичево, на директора на детската градина и вашите учители, които правят всичко възможно да се чувствате добре – дворът да бъде красив и приветлив, а на лицата  ви да греят усмивки. Забавлявайте се и бъдете щастливи“, обърна се към малчуганите кметът Вяра Церовска, която беше придружена от нейния заместник по култура и образование Севделина Ковачева.

Директорът на детското заведение Румяна Павлова коментира, че чрез красотата и хармонията се стремят да научат малките деца да обичат природата .

В момента детската градина се посещава от 90 деца на възраст от 1 до 7 години

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!