Детски рисунки посрещат пътниците на Летище София

  • 14 март 2019, 16:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%89%d0%b53

Детски рисунки, част от конкурса „Моята ЕДЕН дестинация в България“, организиран от Министерството на туризма по повод Световния ден на туризма, посрещат пътниците на Терминал 2 на Летище София в периода 7 март - 5 април, съобщиха от ведомството на Николина Ангелкова.

Пътуващите разглеждат с интерес детските произведения. Част от тях дори споделяха, че благодарение на изложбата са научили за нови забележителности у нас, които до този момент са им били непознати.

Двама мъже, пристигащи от Китай, разказаха, че идват в страната ни по бизнес. Те останаха впечатлени от изложбата. По думите им това е страхотен начин за посрещане на пътниците с „добре дошли“.

Гражданин на Великобритания пък бе удивен от възрастта на художниците. Той бе впечатлен и от детайлите в детските творби и най-вече от начина, по който са пресъздадени традиционните женски носии.

„Важно е децата да бъдат включвани в подобни инициативи. По този начин се възпитава не само родолюбие, но и ги кара да се чувстват значими“, каза бивша учителка, която очакваше полета си.

Изложбата включва най-добрите творби от втория конкурс за детски рисунки, за който бяха изпратени над 250 творби. Всички рисунки са оценявани от жури и чрез оспорвано електронно гласуване на Фейсбук страницата на Министерството на туризма. Отличени бяха девет деца от цялата страна.

Рисунките представят детското виждане за природните и историческите обекти, обичаи, бит и фестивали в дестинацията. Целта е да се популяризират по-малко познатите туристически места у нас. В ЕДЕН мрежата на България са 17 общини от цялата страна - Ямбол, Драгоман, Ардино, Чавдар, Мездра, Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали.

В периода от 22 до 24 февруари изложбата бе в Античен комплекс „Сердика“, а от 27 февруари до 5 март експозицията бе в „Клуба на народния представител“ в Народното събрание.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!