Девня се побратими със Сараево

  • 07 март 2019, 14:02
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 7 %d1%81%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b5%d0%b2%d0%be

Споразумение за сътрудничество със столицата на Босна и Херцеговина подписаха в Девня кметът на общината Свилен Шитов и двама официални представители на Сараево – помощник-управителите Амина Деликович и Драгана Солакович. В състава на гостуващата делегация е и Адмир Хасич от Агенцията за подпомагане на икономическото развитие на регион Сараево, която има опит в реализацията на над 300 проекта в областта на икономиката, туризма, културата, администрацията.

„В Младежкия дом в кв. „Повеляново“ гостите представиха своя регион, след което обсъдихме възможностите за сътрудничество между нашата община и столицата на Босна и Херцеговина“, съобщи Шитов. С посещения в Музея на мозайките и Вълшебния извор домакините запознали делегацията с богатото културно-историческо наследство на Девня.

По-късно в областната администрация на Варна с представители на Асоциацията на българските черноморски общини били обсъдени възможностите за сътрудничество по линия на различни проекти, а заместник областният управител Петър Манчев запознал гостите с профила на Варненския регион.