Девня ще почива на 27 август, празнува половинвековен юбилей

  • 04 август 2019, 08:36
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 1 %d0%b4%d0%b5%d0%b2%d0%bd%d1%8f2

С четиридневен концертен маратон Девня ще отпразнува половинвековния си юбилей като град. Кулминацията на фиестата ще е на 27 август, вторник, който по предложение на кмета Свилен Шитов и с одобрението на Общинския съвет е обявен за неработен на територията на цялата община. На тази дата през 1969 г., с указ №828 на Президиума на Народното събрание, някогашните села Девня, Река Девня и Марково са обявени за един град.

Празненствата ще се провеждат всеки ден от 11 до 23 ч. на откритата сцена в парк „Разсадника“ и ще предложат забавления за всички възрасти и вкусове. Програмата ще започне на 24 август в 11,30 ч. с изпълнения на танцов клуб „Емоция“, на представители на Народно читалище „Васил Левски 1910 г.“ от с. Падина и Гайдарската школа в Девня. Вечерта от 20 ч. започва концертът на фолк звездата Тони Стораро. Девненци ще аплодират още поп дивата Румяна Попова и певицата Ашли.

В неделя от 14 ч. Ути Бъчваров ще дирижира конкурс за най-вкусен курбан, а любителите на народната музика ще се наслаждават на изпълненията на Георги Германов, Бинка Добрева, Ива и Велислава Костадинови.

Танци и песни ще огласят „Разсадника“ и на следващия ден, който ще завърши с изпълнения на Гери Никол, Атанас Колев, Невена Пенкова, Симона Загорова и други звезди от младата музикална смяна. Навръх празника на града – почивния 27 август, програмата ще започне с игра на петанка. Предстоят изпълнения на Headmaster и „Бумеранг“, а от 19,30 ч. на сцената ще излязат „Сигнал“, фолк певицата Алисия и ансамбъл „Тракия“.

Всички събития са с вход свободен. Водещ ще е Стоян Петков. Организатор на четиридневните празници е община Девня, която в момента трескаво довършва подготовката за тържествата.