Диана Овчарова: Нанков е много деен, общините имаме подкрепата му

  • 04 септември 2018, 15:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%94%d0%b8%d0%b0%d0%bd%d0%b0 %d0%9e%d0%b2%d1%87%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0

Община Ивайловград работи много добре с регионалния министър Николай Нанков. "За времето, в което аз съм кмет не съм срещала по-бърз, по-деен и динамичен министър. За времето, в което Николай Нанков е министър, община Ивайловград получи разрешение по един от многото сериозни проблеми, свързани с водоснабдяването и канализацията. Водопроводи и канализация в Ивайловград, непипани повече от 50 години! Благодарение на активността му и влизането в проблематиката ние в момента подменяме цялата канализация и водопроводите в Ивайловград", заяви пред Kmeta.bg кметът на Ивайловград Диана Овчарова. 

Тя е категорична, че е добре да се премисли дали да се приеме оставката на Нанков.

"Ивайловград и общината, която ръководя, не сме срещали такава подкрепа, както в лицето на Николай Нанков - за решаването на толкова важни и съществени проблеми за общината. Нанков има изцяло моята подкрепа", каза още Овчарова. 

Кметът на Ивайловград допълни, че в момента общината има нужните финанси за проекта, които са осигурени по различни лотове.

"Отчитаме проект за 300 000 лева за водопровод Орфей. Подписахме споразумение и финансиране преди няколко седмици и за водопровод и канализация на ул. "Иван Вазов", преди това ремонтирахме ул. "Климент Охридски" и "Възрожденска". Никога досега не сме срещали такова разбиране, както в лицето на министър Нанков", допълни Овчарова.

Регионалният министър Николай Нанков подаде оставка заедно с колегите си Валентин Радев и Ивайло Московски, като така те поеха политическа отговорност след тежката катастрофа с автобус край Своге, в която загинаха 17 души.