"Дигитални медии и ПР" е най-желаната специалност в ИУ - Варна

  • 09 юли 2019, 11:30
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium iu

Най-желаната специалност от кандидат-студентите в Икономическия университет във Варна  е предлаганата за втора година „Дигитални медии и ПР“. Традиционно силен интерес регистрират също „Маркетинг“, „Счетоводство и финанси“, „Счетоводство и одит“, „Туризъм“, съобщиха от висшето училище след края на кандидатстудентската кампания.

От днес започва записването на новоприетите студенти в университета. Кандидатствалите за учебната 2019/2020 г. са значително повече от определените места. Засилен интерес към предлаганата образователна услуга е регистриран още по време на ранния прием, когато са заети 52% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационната степен „бакалавър“. За предпочитаните специалности се конкурират повече от трима кандидат-студенти, като минималният бал е над 22. 

Сериозен интерес има и към специалностите с преподаване на английски език „Международен бизнес“ и „Счетоводство“. Последната е акредитирана от най-голямата в света професионална организация в областта на управленското счетоводство CIMA (Charted Institute of Management Accountants) и от водещата международна професионална организация в областта на финансовото счетоводство ACCA (Association of Charted Certified Accountants).