Димитровград, Силистра и Сливница с приз за инвестиции

  • 27 октомври 2017, 14:36
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 22854531 10210924447888475 121581780 n

Кметовете на Димитровград, Силистра и Сливница взеха първите места в категорията „Инвестиции и работни места“ в тазгодишния национален конкурс „Кмет на годината 2017“, организиран от Портала на български общини Kmeta.bg.

Стотици хиляди българи гласуваха на онлайн платформата kmetnagodinata.bg и определиха фаворитите. Хората посочиха кои кметски екипи работят като един отбор и реализират успешно проекти. Вотът на народа определи кои са победителите.

В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Сливница Васко Стоилков, в раздел „Средна община“ - при кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, а в раздел „Голяма община“ - при управника на Димитровград Иво Димов. Призовете в категорията „Инвестиции и работни места“ връчи Андрей Новаков,евродепутат и член на Комисията по регионално развитие в ЕП.

„Давам си сметка, че не е нужно да управляваш мегаполис, за да си успешен. Напротив, ако го правиш със сърце, хората го оценяват. Поздравявам за инициативата г–н Томов! Ако кметовете работят със сърце, награди ще има всеки ден – благодарността на хората”, каза Андрей Новаков, член на комисията по регионално развитие в ЕП, при връчването на отличията.

„До преди 5 г. нямаше инвестиции във Сливница, но реализирахме множество проекти, с които изострихме интереса на инвеститорите и вече се радаме на инвестиции от Франция и Германия. Отварят се работни места, завръщат се граждани, за да работят в общината, а от това няма по-хубаво!”, посочи кметът на Сливница Стоилков.

От името на кметът на Димитровград Иво Димов наградата получи заместник-кметът Яшо Минков, който благодари за високата оценка. 

Церемонията се провежда със специалното съдействие на: Изворна вода Бачково, Апартхотел Лъки Банско, БИЛЛА България, ЧЕЗ България, Опел, Виваком, Екопак и други.

Кои общини са призьорите в "Кмет на годината 2017" - четете само в Кmеtа.bg. Цялата церемония очаквайте тази вечер от 23.15 по БНТ1.