Димитър Кузманов игра тенис с деца в Благоевград

  • 10 януари 2019, 19:45
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 4  26

Втората ракета на България в тениса на корт - Димитър Кузманов, пристигна в Благоевград, преди участието си в турнира Sofia Open, за да играе с деца в зала „Скаптопара“. Той бе приветстван от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности - Христина Шопова, която му пожела успех и от името на кмета д-р Атанас Камбитов.

„Благодаря на организаторите, които избраха да промотират Sofia Open и тениса точно в Благоевград. Нашият град има с какво да се гордее по отношение на този спорт. Сигурна съм, че тук, в тази зала, има бъдещи шампиони. Надявам се с днешната инициатива още деца да бъдат привлечени към тениса и да започнат да тренират. Ролята на общината е да създава условия, стараем се да има все повече терени, на които децата да спортуват, включително и тенис. Всичко това е заложено в Инвестиционната програма на община Благоевград“, каза заместник-кметът.

Димитър Кузманов пък благодари за подкрепата на общината. В зала „Скаптопара“ бяха изградени мини кортове, на които известният тенисист и децата на Благоевград играха тенис. В демонстративната игра участие взеха и малчугани от ДГ „Цинчец“ и ДГ „Детски свят“. Децата получиха и автографи.

Изключително силното четвърто издание на турнира е от 3 до 11 февруари. Мико покани лично благоевградчани да се насладят на играта на звездите от световния елит и да подкрепят българите в София.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!