Димитър Николов: Обещавам да служа на съгражданите си

  • 12 ноември 2014, 09:29
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54624ff8ad3c7

- Г-н Николов, какво означава за вас тази наградата "Кмет на годината 2014"?

- За мен наградата преди всичко означава още по-голяма отговорност към моите съграждани. Искам да благодаря на Порталът на българските общини Кmeta.bg, който за втора година организира този конкурс. Кампанията "Кмет на годината" е изключително важна, защото показва добрите инициативи и практики в местната власт, която никога досега не е имала такова медийно партньорство.


- Как оценявате инициативите на екипа на Кmeta.bg идеята да дадем гласност на проблемите на българските общини?


Сайтът Кmeta.bg дава висока трибуна и насърчава всички градоначалници да работят отговорно и открито. Конкурсът е изключително полезен. Онлайн платформата показва, както постиженията, така и слабостите на местната власт. Надявам се наградените кметове да ни даде още по-голямо да имаме по-голямо самочувствие и увереност в бъдеще, за да се справим със всички трудности, които ни предстоят.


- Какво предстои оттук натам в община Бургас?


- Мисля, че ще бъдем още по-упорити в реализирането на новите проекти в новия програмен период. Благодаря на всички мои съграждани които ме подкрепят. Имам самочувствието да проължа да служа на съгражданите си, защото след тази награда оценявам, че за да гласува за теб кмет е много по- вдъхновяващо, имайки предвид че кметовете са с високи претенции, много взискателни, знаейки какво се случва в местната власт. Това показва, че труда и усилията ми, които полагам в този момент се приемат положително и са оценени.


- На церемонията по връчването на наградите "Кмет на годината 2014" стана ясно, че Порталът на българските общини Kmeta.bg ще достига до хората и в телевизионен ефир. Подкрепяте ли новата идея?


- Радвам се че сайтът Kmeta.bg има интерес да увеличи тази трибуна на кметовете, тъй като съм обеден, че ще бъдат показани постижения и проблемите, пред които ще бъдем изправени българските градоначалници.