Димово празнува със 100-годишен панаир

  • 23 септември 2017, 15:19
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium dimovo praznik

Днес Димово има празник. Дните около църковния празник Кръстовден от стари времена са били обявени за дни на селището. Провежда се и традиционният панаир, който е на повече от 100 години.

За празника жителите на града посрещнаха много гости – евродепутатът Владимир Уручев и депутатите от ГЕРБ Владимир Тошев и Десислава Костадинова, областният управител Албена Георгиева. Те откриха център за информация и услуги на гражадните. Служителите на общината ще могат да оказват общо 108 услуги.

Депутатът Владимир Тошев обяви, че през 2018 година ще бъде открит обходният път на града. Сега цялото движение по международния път Е-79 преминава през главната улица на града и местинте често протестират срещу шума, вибрациите и замърсяването.

Премиерът Бойко Борисов прати поздравителен адрес до димовчани по повод празника им. В него той благодари на всички, които полагат усилия за развитието на общината и заедно с държавата работят за модернизирането на инфраструктурата.  Ще работим за използване потенциала на регионите, за да ги направим по-добро място за живеене, пише в поздравлението си премиерът.