Директорът на болницата в Провадия загуби битката с COVID

  • 13 ноември 2020, 20:28
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium candle 1750640 960 720

Още един български лекар загуби битката с COVID-19. След продължително лечение директорът на болницата в Провадия д-р Светослав Неделчев е издъхнал снощи. Ситуацията в малката общинска болница се усложнява, тъй като част от персонала също е заразен, а единственият пулмолог в лечебното заведение е на 83 години, съобщава NOVA.

Преди седмица състоянието на управителя на болницата се усложнява. Прелели му кръвна плазма и се почувствал по-добре. После обаче пак се влошил. Временно изпълняващият длъжността управител на общинската болницата д-р Иво Гочев е притеснен и за останалите лекари от персонала.

„70% от персонала и като сестри, и като лекари са пенсионери. Аз също съм пенсионер. Повечето от колегите са на доста пределна възраст и е грехота да ги вкараме в COVID-отделението. Пулмологът е на 83 години”, каза той.

Освен от пулмолог на достолепна възраст, пациентите в болницата се лекуват и от болен с коронавирус невролог. „Той се разболя от COVID-19. Сложиха го горе в отделението, но той изяви желание да работи. Облича се с необходимите предпазни средства и изкарва по 24 часа”, разказва д-р Иво Гочев.

От общината търсят решение, за да се справят със ситуацията. „Ще вземем допълнителни мерки, ще бъде назначен нов ръководител и по никакъв начин няма да спрем работата на болницата и най-вече на отделението за COVID-19”, заяви Жоро Илчев.

А временният управител на лечебното заведение се надява персоналът да издържи. „Те физически няма да могат да се изморят, но дано психически да не рухнат”, казва д-р Иво Гочев.