Днес Смолян празнува!

  • 18 юни 2015, 09:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53fc5095643e9

Днес в Смолян отбелязват Празника на обединения град. Родопчани честват  55 години от сливането на селищата Смолян, Райково и Устово и обявяването им за единен град.


Празничната програма ще стартира с шоуто-„Децата на Смолян празнуват".


От 15.00 часа  се организира колоездачно състезание за обиколка на града. Стартът ще е от площад „Свобода", а трасето ще включва обиколка от Смолян през кварталите Райково, Устово, и обратно. В състезание могат да се включат всички, които имат велосипеди и са на възраст над 15 години.


Регионалната библиотека „Николай Вранчев" ще обяви резултатите от ученическата онлайн викторина, посветена на миналото и настоящето на Смолян.


Ще се проведе и детски конкурс „Рисувам моя град" , който се организира от Професионалната гимназия за приложни изкуства в Смолян. В Регионалния исторически музей  „Стою Шишков” се открие изложба ”Музейни фотохроники”.


Известната певица Тони Димитрова ще пее за смолянчани, като при хубаво врме концертът започва от 19.00 часа на Амфитеатъра на площад „България”. При дъждовно време проявите на открито ще проведат в зала 1 на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”.


Публикуваме поздравленията на Николай Мелемов-кмет на община Смолян, по случай празника на обединения град Смолян.


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ


Радвам се да Ви поздравя с 18 юни – Празник на обединения Смолян!


Вече 55 години, Смолян, Райково и Устово пишат своята обща история и като се опират на богатите си традиции, търсят верния път към своето модерно европейско развитие.


Изразявам своята признателност към всички жители на Смолян и общината, към труда и усилията им за общото благо на нашия град. От сърце им желая по-добри дни и се надявам, че общите ни усилия винаги ще бъдат насочени към успеха, развитието и просперитета на любимия Смолян.


Нека проявим мъдрост и воля, сила и вяра, дух и единство, за да успеем. Защото всички заслужаваме едно по-добро бъдеще. Да посрещнем празника със самочувствие, достойнство и надежда.


Пожелавам Ви здраве и празнично настроение!


ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!