До 15 януари се подават заявления за саниране в Пазарджик

• 05 януари 2015, 08:36
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54aa4c6deef5c

До 15 януари в Пазарджик ще се приемат заявления за участие в проект "Енергийно обновяване на българските домове", по известно като саниране. Документите се подават в Областния информационен център в града", съобщиха от центъра.

Сдруженията на собствениците, на одобрените сгради трябва да сключат споразумения за финансова помощ за ремонтни дейности по енергийна ефективност. Притежателите на самостоятелни обекти, в които се осъществява стопанска дейност, ще получават безвъзмездна финансова помощ в размер на 75% за обновяването на приспадащия им се дял от общите части. Крайният срок за приключване на монтажните дейности е 31 октомври 2015 г.

Споразуменията предвиждат внасянето на 15% от необходимата за обновяването сума, а не 30% както беше досега. В срок от 10 дни те трябва да внесат парите в специална сметка на сдружението. 8 сдружения на жилищни блокове в Пазарджик вее са подали заявления. Две пък са се отказали да продължат на следваща фаза.