До 27 градуса измериха в класните стаи във В. Търново

  • 08 януари 2019, 15:14
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium 991 ratio klasna staia

Топли класни стаи посрещнаха децата и учениците в детските градини и училищата във Велико Търново. Студеното време и отрицателните температури не повлияха на условията – между 19 и 25 градуса бяха измерени в ученическите стаи, а в детските градини температурите бяха между 22 и 27 градуса.

Учебните заведения бяха проверени от комисия, назначена от кмета на Старата столица Даниел Панов и ръководена от заместник-кмета по хуманитарни дейности Ганчо Карабаджаков.

Обект на инспекцията бяха 22 общински училища и детски градини. Проверката бе извършена в присъствието на директорите на образователните институции, като обхвана както топлината в стаите, така и организацията по снегопочистване в дворовете.

Комисията констатира, че входовете и дворовете на сградите са добре почистени и проходими, няма затруднения на придвижването на деца, ученици и родители. Посещаемостта в класните стаи е нормална, а броят на отсъстващите е малък и е обичаен за зимния сезон.

Липсват сигнали от родители във връзка с ниските температури. Неразрешени проблеми поради зимната обстановка не бяха установени.

Освен основния тип гориво, използвано за отоплението на детските градини и училища, за всяко от тях е осигурен и алтернативен източник на топлинна енергия.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!