До 70 хил. коли може да произвежда заводът в Ловеч

  • 12 декември 2013, 08:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a979056b972

Автомобилният завод на "Литекс Моторс" край ловешкото село Баховица може да произвежда и до 70 хил. автомобила на година. Разширението на капацитета може да се постигне при работа на три смени и при достатъчно поръчки. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на "Литекс Моторс" Илия Терзиев.


"Пълният производствен капацитет на завода е 50 хил. автомобила годишно. Оптимисти сме, че ако се развиваме успешно, както досега, в скоро време ще можем да го достигнем", каза пред "Фокус" Илия Терзиев.


По думите му от отварянето на завода до сега производството непрекъснато се разширява. "Стартирахме с Voleex C10, който беше първият роден автомобил, произведен в завода. След това продължихме със Steed. От края на ноември вече произвеждаме и новия ни високопроходим автомобил - Great Wall Н6. Предстои ни и лансиране на нови модели в бъдеще, като производството ще расте и с увеличаването на предлагането на европейските пазари", обясни Илия Терзиев.


Според него с разширяването на производството се разраства и екипа. "Работещите в компанията са предимно български специалисти. Всеки един от тях, от инженерите до мениджърите, е преминал специализиран курс на обучение, като това важи и за всеки новопостъпил. За нас е от изключителна важност професионалното изпълнение на задълженията, затова насърчаваме към редовни обучения и развитие на кадрите", добави Илия Терзиев.