До дни врати отваря паркинг за 60 камиона край Русе

  • 27 март 2020, 18:38
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium v1

Областният управител Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев се запознаха на място с дейностите по изграждане на временния паркинг в района на Териториалното поделение на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Очакванията са площадката да заработи до средата на следващата седмица, като нейният капацитет ще е около 60 камиона, което ще скъси опашките от тежко товарни моторно превозни средства на ГКПП „Дунав мост“ при Русе с около 1.5 км.

Мярката, която беше предложена от областния управител Галин Григоров, е временна и тя се налага поради изключително интензивния трафик в последните седмици. Това се дължи и на факта, че в страните от Европа има коридори, които ограничават движението на товарни автомобили, а по границата със северната ни съседка от тази сряда (25.03.2020 г.) функционират само два гранично-контролно пропускателни пункта за транзитния трафик, а именно при Русе и Видин.

Понастоящем е създадена организация с Областната дирекция на МВР и при необходимост камионите могат да бъдат спирани в Южна и Централна България. В краен случай тировете могат да изчакват и в района на община Бяла.

Ръководството на Областна администрация Русе изказва благодарността си за оказаната подкрепа на директора на „Пристанищна инфраструктура“ в Русе Стоян Христов.

Снимка: Областна администрация - Русе