Добрич обнови изцяло три училища

  • 11 септември 2020, 08:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium study 3963463 640

Три училища в Добрич ще посрещнат своите възпитаници изцяло ремонтирани и обновени. Това са Езикова гимназия „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“. Мащабните ремонти в трите училища и детска градина №32 "Зорница“ са по проект на общината за подобряване на образователната инфраструктура на обща стойност 6 130 000 лева. Финансирането е от Оперативна програма „Региони в растеж”.

През Новата учебна година в общинските училища ще се обучават около 7 600 ученици в 358 паралелки. Запазва се броят на постъпващите първокласници – очакваният прием в общинските училища е 646 ученици в 29 паралелки през предстоящата учебна година.

През летния период със средства от бюджетите на училищата, от програмата за капиталови разходи на общината и от държавния бюджет, в училищата са извършени ремонти на отоплителни инсталации, на физкултурни салони, санитарни възли, хидроизолация на покриви, на спортни площадки и съоръжения, обновяване на фасади, подмяна на дограма, подови настилки, бояджийски ремонти и др.

Във всички училища са проверени отоплителните, електрическите и ВиК инсталации. Изправни са и са годни за експлоатация през есенно-зимния период. Има осигурени средства за гориво.

В детските градини се възпитават и обучават 2205 деца.

През летния период са извършени необходимите подготвителни дейности и общинската образователна система е готова за откриване и успешно провеждане на образователния процес през новата 2020/2021 учебна година, уверяват от общината.

Снимката е илюстративна, Източник: Pixabay