Добрич, Септември и Лясковец победиха в "Кмет на месеца" за май

  • 01 юни 2017, 10:02
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 111

Конкурсът "Кмет на месеца" за май приключи. Градоначалниците на общините Добрич, Септември и Лясковец се поздравиха с победа на тема "Ремонти на училища".

В конкурса, организиран от kmeta.bg, жителите на цялата страна подкрепиха своите фаворити в един от най-българските месеци, когато честваме Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

В категорията на общините с население над 50 хиляди души се състезаваха Добрич, Петрич, Кюстендил, Шумен и Пазарджик. Отличник е Йордан Йорданов, кметът на Добрич, който получи 877 гласа. Припомняме ви, че основното училище "Йордан Йовков" в Добрич ще бъде преобразувано в обединено. Така по-пълно ще бъдат обхванати деца и ученици от ромската етническа общност, които са застрашени от отпадане от образователната система. Предвижда се още новото школо да развие партньорските отношения с Професионалната гимназия по туризъм "П. К. Яворов".

На второ място е кметът на Пазарджик, Тодор Попов, подкрепен от 737 души. След него се наредиха кметът на Кюстендил Петър Паунов с 155 гласа, Петрич и Димитър Бръчков с 104 вота за него и градоначалникът на Шумен Любомир Христов, който завоюва 77 гласа.

При общините с население между 20 и 50 000 души победи с активно гласуване на 6699 човека кметът на община Септември Марин Рачев. Второ място зае Никола Белишки- градоначалникът на Панагюрище, който също получи солидна подкрепа от 4352 гласа. На трето остана Георги Димитров - Карнобат с 189 гласували. Последните две позиции заеха градоначалниците на Павликени - Емануил Манолов и Своге - Емил Иванов.

Община Лясковец с кмет Ивелина Гецова победи в категорията до 20 000 дущи. Тя спечели с 680 гласа, като след нея гражданите поставиха Минка Капитанова - кмет на Гърмен. Трето място е за Средец с Иван Жабов, четвърто за Камено и градоначалникът Жельо Вардунски и пето за кметът на Мездра Генади Събков.