Доброволци от Горна Оряховица купуват храна и лекарства на възрастни

  • 21 март 2020, 10:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 1584699556

Група от доброволци вече действа към Община Горна Оряховица. Те помагат на възрастни хора при необходимост от закупуване на храни или лекарства. Това е една от мерките, които се прилага, за да не се разпространява коронавируса и препоръката, че възрастните хора са уязвими и се препоръчва да не излизат.

За да бъдат избегнати злоупотреби, доброволците са снабдени със специални баджове „Доброволец към Община Горна Оряховица“.

Създадени са и специални правила при общуването с възрастните хора, за да бъдат те спокойни, че няма да попаднат на недобросъвестни посетители.

Ако има желаещи да се включат в доброволческа дейност в помощ на възрастни самотноживеещи и трудно подвижни хора, могат да заявят това в Общината. Те задължително трябва да бъдат пълнолетни. Доброволците ще бъдат ангажирани основно с пазаруване на хранителни продукти или лекарства.

Всеки, който желае да извършва доброволческа дейност, може да го заяви на e-mail: pr@g-oryahovica.org, като посочи трите си имена и телефон за връзка.

На доброволците ще бъдат осигурени индивидуални средства за защита.

В Община Горна Оряховица е отворен телефон, на който възрастните и самотно живеещите хора от общината могат да звънят и да поръчат каквото им е необходимо. Телефоните са: 0882 165 369 и 0618 2 15 06. След получаване на обаждането, доброволци ще посещават хората, те ще им казват какво им е необходимо и ще им бъде закупено. Продуктите или лекарствата ще се заплащат от хората, заявили услугата. На телефона може да се звъни всеки работен ден от 8,30 до 16.00 часа.

Снимка: община Горна Оряховица