Доброволци покриха хижа „Ком”

  • 04 декември 2018, 09:46
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Hija kom dobrovolci

Хижа „Ком”, която пострада от силен вятър, вече има нов покрив, съобщи хижарят Пламен Величков. Само за една седмица доброволци поставиха нови греди, дъски и ламарини. Остават малки довършителни работи.

Хижата остана без покрив в най-голмия снеговалеж, обясни хижарят. Снегът проникна в стаите на втория етаж и ги наводни. Изнесохме оборудването и сега чакаме стените да засъхнат и да ги боядисаме. От следващата седмица ще приемем първите ни посетители след бедствието. Няма да откажем нито една заявка за празнуване на Коледа и Нова година, както и запазените стаи от скиори.

Бедствието е събирало по 20-тина доброволци на ден. Повечето са от Берковица, но  имало и от София, Варна, Русе. Само двама са редовни  посетители на хижата, останалите са се притекли на помощ по призива на хижарите. Благодарни сме на всички, каза Пламен Величков.

Паричните дарения обаче не са достатъчни. Много от фирмите са дали материали за ремонта с отложено плащане. Средства досега е осигурил туристическият съюз, но очакваме общината в Берковица също да ни помогне, изтъкна хижарят. 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!