ДПС прогнозира предсрочни избори напролет

  • 08 май 2016, 14:21
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54ee9129 4e57 72b0

ДПС очаква предсрочни парламентарни избори напролет следващата година, каза в Караманци  депутатът и доскорошен съпредседател на ДПС Рушен Риза. Според него, няма време те да бъдат организирани до есента. 3000 души се събраха на празника на село Караманци.


Риза критикува готвените промени в Изборния кодекс, които предвиждат ограничаване на броя на секциите за гласуване в чужбина. Според него не е справедливо от една страна да се приема задължително гласуване, а в същото време да се затрудняват българските граждани в чужбина да упражнят правото си на глас. „Не знам дали правителството може да падне с вот на недоверие, но то може да се самосъбори, като гледаме развитието на коалиционната политика” , допълни Риза.


Евродепутатът от ДПС Неджми Али заяви, че ако промените останат след ветото на президента, ще бъдат сезирани Европейските институции, защото това е ограничаване на конституционни права на българските граждани. Част от ръководството на ДПС беше в дойде в Караманци, община Хасковски Минерални бани, където беше чествана 32-рата годишнина от съпротивата на местното население срещу Възродителния процес.Програмата започна още на 7 май с шахматен турнир. Победителите получиха парични награди. По-късно се проведе и футболен турнир. Победителят взе коч, а а всички останали отбори до 6-то място бяха наградени с по едно агне. Вечерта в центъра на Караманци свири народен оркестър.


В неделя от 10 часа започна празничната фолклорна програма на ученически формации. По-късно се проведоха големите народни борби. Победителят в тях получи 500-килограмово теле, а подгласниците му бяха наградени с коч и агне. Бяха раздадени още много парични награди на най-атрактивните участници.


Изпечени бяха чевермета за над 2000 души. На празника в Карамнци не успя да дойде председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Вероятно новоизбраният лидер ще държи публична реч на 19-ти май в Джебел, предположиха хора от близкото му обкръжение.