ДПС внасят законопроект за международен финансов одит в КТБ

  • 29 септември 2014, 14:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 542972cf20ce0

Международно юридическо лице да направи пълно финансово разследване на КТБ ще поиска още на първото заседание на новия Парламент ДПС. Искането е точка от законопроект, който ще бъде внесен още на учредяването на 43-тото НС, съобщи в Хасково лидерът на ДПС Лютви Местан.

Автори на проектозакона са Делян Пеевски и Йордан Цонев. Те ще са и неговите вносители. „ Преди техните подписи обаче, ще стои моят в качеството ми на лидер на ДПС, за да се знае кой носи политическата отговорност“, каза още Местан, който е водач на листата на движението в Хасковски регион.


Според думите му е необходимо е да се узнае цялата истина за КТБ, особено когато става въпрос за съмнения за обвързаност на политици и политически интереси с тази банка. Затова друго от исканията на ДПС е да падне банковата тайна за всички публични фигури в българската политика и управлението на страната, от началото на 90-те години.


За предстоящите избори Лютви Местан смята, че трябва да се търси категоричен отговор от партиите, които в определени региони изкарат при парламентарния вот 4-5 пъти по-високи резултати от тези, които са имали на изборите за Европарламент. Затова Местан призова МВР за особено внимание към вота в Хасково, където по думите му се очакват такива аномалии.