Драмата в Монтана открива сезона с Яворов

  • 03 септември 2019, 20:02
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium dt boiko iliev

Драматичният театър в Монтана открива новия си творчески сезон с култовата пиеса на Пейо Яворов „Когато гръм удари“. Режисьор на постановката е Бойко Илиев, а художник – Тодор Деков. Ролите се изпълняват  от Любомир Бояджиев, директор на театъра, Мила Топалова, Ивайло Симеонов, Асен Таков и новото попълнение на трупата  Микаела Берчева.

Театърът в Монтана поставя яворовата драма за трети път в своята  история. Първият път, преди 45 години, пиесата е била режисирана от Димитър Гочев. Сегашното трето представяне се посвещава на 105-тата годишнина от смъртта на автора и. 

Пиесата за любовта и изневярата, за верността и предателството, за обидата и опрощението винаги е събирала многобройна публика. Затова още през този месец тя ще бъде играна на сцената на театъра три пъти. На 4 септември е предпремиерата, на 5-ти - премиерата, а на 26 септември – редовно представление.На 13 септември трупата ще представи „Когато гръм удари“ и на читалищната сцена в село Василовци, община Брусарци, където показва всички свои спектакли заради горлемия интерес на местните към театралното изкуство.