Държавата прехвърли 980 дка зелена площ на община Павел баня

  • 06 юни 2016, 12:05
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 6703 a2a7

С парк, създаван в продължение на близо век се сдоби община Павел баня, след като на свое заседание МС взе решение да деактува 8 имота с обща площ от 980 дка в центъра на курортното градче.


Обшинската администрацията вече е готовa с първия си проект за изграждането на комплексна детска площадка в парка със средства по оперативните програми, коментира след като положи подписа си под документите кметът Станимир Радевски.


Прехвърлянето на имотите е под условие, припомни областният управител на Стара Загора Георги Ранов, преди да положи подписа си – на тези земи няма да се може да се извършва високоетажно строителство, те трябва да запазят завинаги предназначението си за паркова среда.


За около две години няколко общини от Старозагорска област са получили за ползване държавни имоти, някои от които са с отпаднало предназначение като бившите артилерийски казарми в Града на липите, които се превърнаха в най-новия парк там.


До няколко месеца предстои община Мъглиж да стане притежател на някогашното трудово-възпитателно училище в село Ягода. Имотът ще бъде използван за социални цели.