Два неучебни дни обявиха в Плевен и Пордим

  • 17 януари 2016, 12:52
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 953ec850 8eaa 43e5

За неучебни обяви дните 18 и 19 януари 2016 г. Кризисният щаб при Община Плевен на заседанието си в 13.00 ч. днес. Заседанието беше свикано от кмета Георг Спартански. Участваха представители на трите снегопочистващи фирми, ЧЕЗ, ОД на МВР, служба Пожарна безопасност и защита на населението, КАТ, Областно пътно управление. Днес беше въведен в изпълнение Общинският план за защита при бедствия в частта „Снегонавяване и обледяване”. Съгласно плана, се мобилизират всички налични ресурси за справяне с тежката зимна ситуация.


Затваря се отсечката от разклона при Гробищен парк „Чаира” към Радишево, поради образувала се тапа от закъсали автомобили. Там вече е изпратена роторна машина на Областно пътно управление. Затваря се отсечката Брестовец – Беглеж, поради навявания и образували се преспи, реши още Кризисният щаб.


Продължава отстраняването на ел. аварии и работа по отстраняване на паднали дървета и клони с предимство в пътните участъци. С тази дейност са ангажирани служителите на ПБЗН и „Паркстрой”.


На този етап няма проблем с нивата на язовирите, където се извършва контролирано изпускане на водата от вчерашния ден. Няма критично покачване и на нивата на реките на територията на Общината.


Кметът Георг Спартански продължава обиколките си в различните райони. Следващото заседание на Кризисния щаб в Плевен е в 17.00 ч.


За училищата от община Пордим учебните занятия се преустановяват също на 18 и 19 януари, а за община Никопол само на 18 януари 2016 г. Дните се определят за неучебни със заповед на кмета на съответната община, но съгласувано с РИО на МОН – Плевен.


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК.