Две къщи в Килифарево са пред срутване

  • 23 юни 2014, 12:11
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53a81779cecb4

Комисия е описала щетите, причинени от наводненията в 47 къщи във град Килифарево. Жителите на три от тях са евакуирани. Две от къщите са застрашени от срутване. Това стана ясно от думите на кмета на града Димитър Събев пред БНР.


"Хората са при близки и роднини тук, в Килифарево. Нямаме хора, евакуирани извън града. Постепенно се възстановяват щетите, мие се, изнасят се непотребни неща. Продължаваме под пълна пара, не сме спирали от четвъртък през нощта", каза още градоначалникът.


Адресите на засегнатите къщи се обикалят от председателя на Общинския съвет и от представители на голяма верига за продажба на битова техника, които конкретизират нуждите на домакинствата от бяла техника, уточни Събев.


Той съобщи още, че техниката, тракторите и фадромите на Килифарево са били залети от 3 метра вода и благодари на фирмите, предоставили своя техника за борба с щетите.


"В момента се мие по-високата част на града, за да се избегнат зарази", информира кметът на Килифарево и добави, че града има нужда от почистващи и дезинфекциращи препарати.


"Вчера от Червения кръст минаха, раздадохме около 75 комплекта бельо и постелъчен материал", каза Димитър Събев.


* Още новини от Област Велико Търнаво четете тук.