Две СИК си размениха протоколите в Хасково

  • 01 ноември 2015, 07:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 c1be a04e

С поправката на техническа грешка започна изборния ден на балотажа в Хасково. СИК 3 и СИК 4 трябваше да си резменят протоколите, защото при раздаването на изборните книжа вчера те са били объркани.


От ОИК обясниха, че грешката е техническа и вече всичко е поправено. За да няма подобни проблеми и занапред в изборния ден членове на Общинската избирателна комисия обикалят 152-те  секции  в Хасковско и сверяват изрядността на протоколите.


Има и първа жалба. Тя е, че съпругата на един от кандидат-кметовете е секретар в СИК. Общинската избирателна комисия проверява сигнала. Освен тази две ситуации, като цяло изборния ден в Хаково върви спокойно.


Хасково избира на балотаж кмета си днес между доскорошния областен управител Добри Беливанов и управлявалия 16-години кмет Георги Иванов. Добри Беливанов от ГЕРБ, който на първия тур събра 46.91% от гласовете, и Георги Иванов, издигнат от Коалиция "За Хасково" с 30.04%.


В община Хасково освен за общински кмет балотажи ще има и за управници на 9 села. Това са Манастир, Въгларово, Горно Войводино, Конуш, Криво поле, Подкрепа, Малево, Динево и Стойково.


Още в два общински центрове в Хасковска област още избират кмет на балотаж. В Харманли срещу дългогодишния кмет Михаил Лисков от БСП излиза Мария Киркова от ГЕРБ, която миналата седмицасъбра повече гласове.


Милена Рангелова от Реформаторски блок, която допреди изборите беше зам.-областен управител и  доскорошният кмет на Симеоновград Пейчо Стайков са на балотажа в Симеоновград.