Е-платформа свърза училището и бизнеса в Бургас

  • 08 януари 2019, 15:59
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium 29060919 232801897295495 8182774

Специализирана електронна платформа ще свързва в бъдеще образованието и бизнеса в Бургас.

Главен координатор и отговорник на проекта ще е Гимназията по компютърно програмиране и иновации. В разработката ще участват ученици, учители, ментори от IT компаниите в училищното настоятелство, експерти от двата местни университета, както и ученици-програмисти от други училища в града.

Предстои да бъдат проведени две срещи между участниците в проекта. Първата ще е с представители на всички професионални гимназии - за детайлно уточняване на всички технически направления, в които работят, паралелки, тенденции, на кое в дейността си искат да акцентират.

Втората среща ще е с представители на бургаския бизнес във всичките му измерения.

Резултатите от двете срещи ще залегнат като първоначална база данни в новата платформа. Тя ще се зарежда и поддържа в Гимназията по компютърно програмиране и иновации.

Като краен резултат всеки бургаски ученик ще може да открие на едно място актуална информация за професионални стажове, изисквания и обявления за свободни работни места в Бургас. Същевременно предприемачите ще виждат къде какви кадри се подготвят, възможности за контакт с потенциални свои бъдещи служители, както и всякаква полезна информация по темата за регионалния пазар на труда.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!