Перник с нов мост и Парк на предизвикателствата

  • 08 март 2018, 15:06
  • Автор Станислава Антова
  • ТЕМАТА

Medium %d0%9f%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba 2

Въпреки тежкото финансово положение, община Перник няма да спре да изгражда нови спортни площадки и да се грижи за развитието на спорта в града, категорични са от общинското ръководство.

Средства трябва да бъдат насочени и към това да има добри спортни успехи. Перник има спортна слава не само във футбола, който догодина ще чества 100–годишнина, има и големи постижения във волейбола и баскетбола. „За нас е важно спортът да бъде достъпен за всички. До този момент са изградени 9 спортни площадки, които са дадени за безплатно ползване и всеки квартал може да организира своите спортни събития с различни възрастови групи“, заяви кметът на община Перник д-р Вяра Церовска.

През тази година, август месец, градът ще има реално изграден един нов мост над река „Струма“ в много специфичен район, който ще облекчи трафика между два жилищни района. Ще бъде завършен Паркът на предизвикателствата, самият централен градски парк е обновен и променен, изградена е връзка между него и Западния парк.

„До края на мандата ни ще бъде изградена връзка между трите парка и перничани ще имат прекрасна зона за отдих. Гордеем се с детските и спортните площадки, които не само изградихме, но и поддържаме“, коментира Вяра Церовска.