Приключват с ремонта на главната улица на Бургас до лятото

  • 08 март 2018, 14:48
  • Автор Александра Петрова
  • ТЕМАТА

Medium %d0%91%d1%83%d1%80%d0%b3%d0%b0%d1%819

Редица мащабни ремонти ще бъдат извършени поетапно в централната част на Бургас до края на годината.

В момента тече реконструкцията на една от главните улици в града – бул. „Алеко Богориди“. Дейностите стартираха още в края на миналата година, а по думите на кмета Димитър Николов ремонтът е бил спешен, тъй като над 70% от подземната комуникация е напълно амортизирана. Очаква се работата по булеварда да приключи до началото на лятото.

Паралелно ще бъдат ремонтирани и намиращите се в близост улици „Лермонтов“, „Фотинов“, „Възраждане“, „Отец Паисий“, „Шипка“, „Успенска“, „Гео Милев“, „Иларион Макариополски“ и „Граф Игнатиев“.

Предстои реконструкция също на бул. „Демокрация“. Там ще бъде изграден бърз автобусен коридор и ще се въведе система за интелигентно управление на светофари. Изцяло реконструирана ще бъде и ул. „Струга“.

Ще продължи ремонтирането и на вътрешните улици в кв. „Възраждане“, където са предвидени допълнителни места за паркиране.

През тази година ще започне първият етап от реконструкцията на ул. „Димитър Димов“ – от кръговото до х-л „Фаворит“.

В Бюджет 2018 не са предвидени средства за ремонт на втората половина от ул. „Александровска“. Очаква се пари за тази цел да бъдат привлечени по линия на оперативните програми.