Русе с нова крайбрежна ивица

  • 08 март 2018, 14:50
  • Автор Галина Стоянова
  • ТЕМАТА

Medium %d0%a0%d1%83%d1%81%d0%b5 1

През 2018 година Русе ще се обърне с лице към Дунава, осъществявайки мащабни инфраструктурни проекти, които изцяло ще променят облика на крайбрежната ивица.

Ключов акцент ще бъде успешното реализиране на проектите по Оперативна програма „Региони в растеж“, които ще подобрят пешеходната среда на прилежащите улици към кея, който ще бъде изцяло модернизиран. Нови зони за обществен отдих, втори етап от проекта за интегриран градски транспорт и пет изцяло реновирани сгради от образователната инфраструктура в Русе са само част от дейностите, които предстоят. Напролет ще започнат и дейностите по ремонт на 1/3 от уличната и тротоарната мрежа на територията на целия град, което със сигурност ще превърне града в строителна площадка.

В същото време общината активно участва и по Националната програма за енергийна ефективност, като до края на 2018-а се очаква да бъдат завършени 27 сгради, от което ще бъдат облагодетелствани близо 4 300 души.

В Бюджет 2018 са осигурени средства за проектирането на основния ремонт за Гребния басейн в Спортен комплекс „Ялта“ и на един модерен плувен комплекс, какъвто на Русе му липсва от години.

„Водещ приоритет на общината ще продължи да бъде максималното привличане на европейски ресурси през програмния период до 2020 г., като към момента управляваме проекти за над 90 милиона лева. 2018 година ще бъде под знака на голямото строителство. Ще продължим да работим с високо темпо и качество, давайки си сметка, че ни чака много работа и че най-доброто за града ни предстои“, заяви кметът Пламен Стоилов.