Двама българи станаха милионери на прага на 2019-а

  • 15 януари 2019, 13:37
  • Автор Дарина Михалева
  • ШАНС

Medium dragomir petkov asenovgrad 1 000 000 leva zahari i raia

Двама българи ще помнят завинаги края на 2018 година, който надминава и най-смелите им очаквания. Те посрещнаха Нова година като милионери, след като щастливата случайност ги изненада приятно с печалби от 1 000 000 лева от билети на Национална лотария.   

Коледните и новогодишните празници донесоха невероятен късмет на Драгомир Петков от Асеновград и Станимир Димитров от  Севлиево.

Лотарийният билет „Златните пирамиди за милиони 2“ поднесе огромната изненада на Драгомир. Късметлията е на 55 години, семеен, с две дъщери. Работи като пожарникар от 35 години.

„Чувството да спечелиш 1 000 000 лева е невероятно. Не вярвах, че по Коледа се случват чудеса, но вече повярвах“, разказа късметлията. Той допълни, че никога не е очаквал, че ще спечели толкова голяма сума от лотарията. В късметлийския ден си купил два билета. С първия спечелил 3 лева, а вторият му донесъл седемцифрената сума. Драгомир споделил радостта си от големия успех най-напред с колегите си огнеборци.

Фантастичната

печалба предизвикала еуфория и сред

най-близките му

Съпругата Марияна Петкова разказа, че в началото не могла да повярва на новината.

„Щастливи сме цялото семейство. Първоначално не му повярвах. След това ми изпрати снимка на билета и тогава се убедих. Най-важното е, че печалбата ще ни даде по-голямо спокойствие за в бъдеще. Имаме две дъщери и ще се радваме да споделим парите с тях“, обясни съпругата на милионера. С печалбата Драгомир планира първо да осигури собствено жилище на една от дъщерите си, която живее на квартира, и да помага на семейството си.

Новата година ще бъде по-богата и за Станимир Димитров от Севлиево. Късметлийски за него се оказал билет „Коледен Календар“. Освен с надежди за здраве, сполука и по-добро бъдеще, той също посрещна 2019-а с неочакван късмет и разкошна печалба от 1 000 000 лева. Станимир е 16-ият щастливец, който се сдобива с милионна печалба от Национална лотария през изминалата година.

Късметлията е на 47 години, семеен, с две деца. Занимава се с автомобили от 30 години и има собствен сервиз. Станимир купил лотарийни билети за себе си и всички членове от семейството си за празниците  в края на миналата година, а в неговия попаднал на огромната сума от 1 000 000 лева. „Когато

изтърках баницата в билета, излезе символът долар

и отдолу пишеше 1 000 000 лева. Чувството е невероятно“, разказа късметлията. Колегите му го определят като работохолик, който изкарва всяка стотинка с много труд. Според тях напълно заслужава печалбата.

Успехът на Станимир донесе огромно вълнение и на жената, която му продава печелившия билет. „Преди пет месеца при мен бяха спечелени 100 000 лева, а сега 1 000 000 лева. Чувството е уникално. Това е щастие, дар от Господ“, коментира продавач-консултантът.

„Тази печалба за мен е едно сигурно бъдеще занапред“, казва Станимир. С парите ще погаси кредитите си, ще инвестира в бизнеса си и ще подкрепи децата си.