„Новото познание“ в неделя вечер по БНТ2

  • 15 януари 2019, 13:29
  • Автор Дарина Михалева
  • ЕКРАН

Medium untitled1  1

Обществената телевизия пуска проекта „Новото познание“. Във всеки от епизодите на воденото от Стойчо Керев предаване ще се представят различни гледни точки за произхода на човека, неразказвани факти и малко известни хипотези за различни исторически събития. От края на януари, всяка неделя от 18:30 часа, БНТ2 ще излъчва предаването „Новото познание“.

Ще гостуват едни от най-големите експерти у нас и в чужбина, казват от екипа. Проектът ще запознава зрителите с посветени личности, с тайните на свободната енергия и ще представя алтернативни теории за човечеството от древни времена. В миналото истинското познание е било привилегия на отбрани групи хора, които са имали за цел да го  развият и да го предадат на поколенията.

„Българите са едни от най-духовните същности и е нормално да имат повишен интерес към такива теми. Все по-често скриваното от очите на хората познание става обект на изследвания от различни автори. Днес мнозина се питат каква е причината да ни заблуждават различни кръгове, управляващи света? Отговорът е повече от категоричен - упражняването на власт. Масони, илюминати, сциентолози и представители на различни тайни общества спорят за контрола над планетата всекидневно. Точно сега в тези последни дни хватката над умовете на човечеството започва да отслабва и невидимото става видимо“, казва Стойчо Керев – автор и водещ на предаването.

Той е познат на телевизионните зрители от ефира на БНТ. В обществената телевизия започва работа с екипа на Емил Розов и покойната вече Алис Крайчева, които създават предаването „Събота късен следобед“. От 1996 г. е и водещ на легендарния проект на Кеворк Кеворкян  „Всяка неделя“. Завършил е Стопанския факултет на Великотърновския университет, специализирал е продуцентство и оперативен мениджмънт във Великобритания. Богатият му журналистически опит е свързан с популярни частни радиостанции и телевизионни канали у нас.

Авторският проект на Стойчо Керев „Новото познание“ стартира през март 2016 г. и бързо набира популярност. На 20 януари 2019 г. БНТ2 започва излъчването му в ефира на обществената телевизия. Режисьори на 27-минутните епизоди са Николай Янев и Христо Христов.

БЛИЦ

Живеем в мъгла за нашето време

Множество древни тайни общества са водени от добрата воля, днес имат лоша репутация, казва Стойчо Керев

- Г-н Керев, кои ще са темите и гостите за първите предавания на „Новото познание“ в ефира на БНТ2?

- Нека започнем това блиц интервю с пожелания за здрава, силна, благословена, благоденстваща и светла 2019 година. Телевизионният дом на „Новото познание“ от 20 януари е Българска национална телевизия. Предаването ще се излъчва по БНТ2 всяка неделя от 18:30 часа. Повторението е предвидено в сряда вечер по БНТ4. В първия епизод със зрителите на БНТ ще разсъждаваме над хипотезата: Дойде ли времето, когато ние ще станем роби на една нова непозната досега сила? Някои я определят като „Тихият убиец“, други като „Невидимото зло“. Но така или иначе ние бавно падаме в плен на тази сила. Подробностите ще научите в епизода.

-  За какъв тип знания има глад у българите?

- За такива, в които откриваме другата представа за света. За знания, които не са маскирани зад високопарни думи или обгърнати в плаща на ортодоксалната наука. Образованият нашенец е с висок коефициент на интелигентност и лъжата го отблъсква. Мъглата, която ни обгръща, е най-голямата заблуда на времето, в което живеем. Ето защо на 5 април в НДК ще покажем новия ни филм за голям екран „Измамна реалност“. Знанията, за които гладува българинът, са кодирани в лентата.

- Кои теми какъв резонанс предизвикват у зрителите ви – масонските общества, тайните общества, които управляват света, древните цивилизации с мистериозните им достижения, личности с много познания в различни области като Леонардо да Винчи?

- Дори сред онези, които са във „върха“ на съвременното зидарство и тайните общества, резонансът на познанието е разнолик. Тези хора често са използвани като пешки. А другите зад кулисите, които не са известни на никого, са описвани като истинските пазители на определена „мъдрост“. Множество древни тайни общества са водени от добрата воля и желанието да донесат изобилие на всичко живо на планетата и да я защитят. Днес тайните общества имат лоша репутация. Почти всички тайни общества от миналото са посветени на премахване на изопачаването на различни доктрини и вярвания.

- В Европа и в частност в България експертите алармират за млади поколения с по-малко широки познания за история, култура, литература? На този фон как и защо хората търсят друга информация за света, в който живеем?

- Образованост е дума, която се превръща във високо ценен актив. Вероятно ще настъпи време, когато малцина ще могат да се възползват от даровете на познанието. Ето това е основната причина докоснатите да търсят различното в океана от информация.

- В цял свят се надигат бунтове срещу политическата система от последните години. Какво казват вашите гости и какво мислите вие – какво ни очаква, какъв нов световен ред предстои?

- Унищожаването на природните ресурси, продължаването на войните, страхът от финансови кризи, всичко това продължава и ако продължи достатъчно дълго, нещо зловещо ще се случи.

Може би тези бунтове, както ги определят медиите, са да ни напомнят, че човек няма право да унищожава това, което не е създал. Няма право да вземе един красив свят, с всичките му привилегии и възможности, и да го превърне в сметище.