Стрелец, Овен и Лъв ще са късметлиите на 2019 г.

  • 18 декември 2018, 16:41
  • Автор Михаела Благоева
  • АСТРОЛОГИЯ

Medium img 8999  1

Късметът ще работи на пълни обороти през новата 2019 г. Очакват ни куп възможности и успехи, а  щастието ще е изцяло в наши ръце. Кои зодии ще плуват в свои води догодина, за какво трябва да сме нащрек, които са най-подходящите дати за брак и ще се замогне ли българинът? КМЕТА.bg попита топ астролога  Оксана Хорват-Станчева. Ето хороскопа, който тя  изготви специално за читателите на вестник КМЕТА.bg. 

- Оксана, за представителите на кои зодиакални знаци новата 2019 година ще е добра и защо?

- През 2019 г. планетата на късмета Юпитер ще минава през знака, който управлява – Стрелец. Това положение обещава много щастливи възможности и успехи преди всичко на Стрелците, но годината ще е късметлийска и за други огнени знаци – Овните и Лъвовете. Като цяло през 2019 г. късметът ще работи на пълни обороти, което се случва веднъж на 12 години, затова ако някой не е успял да направи нещо по-добро с живота си през тази година, до голяма степен сам ще си е виновен. Като това не важи, разбира се, за съдбовните изпитания в живота ни, които не могат да бъдат избегнати дори и при голяма подкрепа от Юпитер.

- А за представителите на кои зодии 2019 г. ще е лоша и за какво да внимават?

- Двете планети на трудностите, кризите и изпитанията Сатурн и Плутон ще се намират в Козирог през предстоящата година, което означава, че за Козирозите годината ще е пълна с предизвикателства и те нямат право да бъдат безотговорни. Пред сериозни изпитания може да се изправят и другите земни знаци – Дева и Телец, като специално за Телците годината може да донесе неочаквани промени, които значително да нарушат комфорта им.

- Каква ще е 2019 г. за България и българите?

- И за българите годината ще е по-добра от последните няколко, късметът няма да ни подмине. Ще има щастливи новини, възможности за по-добро качество на живот, както и повече радост в сърцата. Но в същото време годината ще е и много хаотична и бурна, и в много ситуации ще се налага да се действа по усет и интуиция, а не по логика. Добре е да се търсят възможности за обединяване на усилия и ресурси – и на лично, и на професионално, дори и на политическо ниво.

- Ще се повиши ли жизненият стандарт на нашенеца догодина? Каква ще е във финансово отношение 2019 г.?

- Ще има големи промени във финансовия сектор, като цяло през 2019 г. може да се очакват значителни преразпределения на материалните ресурси. Тази тенденция вече е започнала през 2018 и ще продължи с още по-голяма сила. Това означава, че богатите може да станат по-малко богати, а бедните – по-малко бедни. Тези, които са будни, активни и не се страхуват да рискуват, ще могат да подобрят значително финансовото си положение. Добри области за бизнес тази година ще са недвижимите имоти, туризмът, международните проекти, международните финанси и борсите.

- Ще има ли бейби бум, или напротив – няма да се раждат много деца? Какви ще са хлапетата, родени през 2019 г.?

- Един е най-важните акценти за тази година е семейството. Това е година, в която разделените семейства ще се събират, трудните семейства ще могат да намерят баланс, несемейните хора ще могат да срещнат сродната си душа. А щедрият и благосклонният Юпитер ще дава разширение в семействата с много деца. Бебетата на 2019 година ще са късметлийчета, а предвид това, че през годината няма да има дълги неблагоприятни периоди, рядко ще има трудни хороскопи.

- Благоприятна ли ще е новата година за сключване на брак? Коя е най-добрата дата за брак догодина? Добра ли ще е годината за започване на нова работа, на нови начинания, за покупка на нов дом?

- 2019 година е много подходяща за сключване на брак, придобиване на семейни имоти, раждане на деца и за всички други важни семейни събития. Струва си да се обръща специално внимание на семейните ни задължения, да се грижим за родителите и корените си, да прекарваме повече време с децата си. Семейството ще е извор на ресурси и подкрепа и в добри, и в лоши моменти. Особено благословени в семейно отношение през 2019 година са Овните, Близнаците, Лъвовете, Девите, Козирозите и Рибите.

Хубавите дати за сключване на брак са: 5.05 и 12.05, 7.06, 5.07, 2.08, 9.08, 1.09 и 4.10.  Но все пак най-важно е хората, които сключват брак, да си пасват, а за 2019-а е важно и да подхождат отговорно към решението си за създаване на семейство. Без да поемаме отговорност за делата и думите си няма да стигнем далече през тази година.

2019 г. неминуемо ще донесе сериозни промени в живота ни, затова е добре ние самите активно да променяме нещата – да търсим развитие в работата, да повишаваме квалификацията си, да стартираме нови проекти, да се осмеляваме да преследваме целите си по-упорито. Уран влиза в Телец, а това значи, че имаме реални шансове да материализираме мечтите си.

- Кои ще са неблагоприятните периоди или конкретни дати през 2019 г.?

- Януари и февруари ще са по-напрегнати и с риск от много конфликти  и провокации, май може да донесе доста хаос и бъркотии, но за кратко, юни и юли малко ще объркват семейни планове и спокойствие. Но като цяло през 2019 година няма да има сериозни продължителни неблагоприятни периоди. Дори и най-напрегнатите ситуации ще се разрешават бързо. През март, юли и ноември ще има периоди на ретроградния Меркурий, в които трябва да внимаваме с договори, комуникация, технологии и пътувания.

- Ще има ли предсрочни парламентарни избори догодина? Стабилен ли ще е кабинетът, ще има ли смяна на министри? Каква ще е политическата обстановка в страната през 2019 г.?

- Политическата ситуация няма да е спокойна през идната година, ще има доста критични ситуации, в които съдбата на кабинета ще „виси на косъм“. Вероятно е да има смяна на министри и хора на други ключови позиции, да има скандали и още стачки. Но от астрологическа гледна точка 2018 година беше доста по-трудна от 2019-а и щом кабинетът устоя през тази година, най-вероятно ще устои и през следващата. Въпреки някои наистина „инфарктни“ ситуации, особено в началото на годината, не вярвам да има нови парламентарни избори.

- Природни бедствия и катаклизми, терористични атентати очакват ли се у нас и в световен мащаб?

- И в световен мащаб годината няма да е спокойна – както в политически план, така и относно природните бедствия и катаклизми. Не очаквам да се стига до крайности, но някои военни конфликти също ще са голяма тема през 2019-а. Има риск и от големи земетресения, пожари, срутвания и свлачища с много жертви по света. Но за България рискът от подобни бедствия не е висок, по-скоро ще се разминава с по-малки беди. Но е важно да се внимава и да не се поемат неоправдани рискове през януари, февруари, март, май и септември, тогава напрежението е най-голямо.